söndag 21 november 2010

UPPKOPPLAD

Japp efter ett par vackors frånvaro från nätet och diverse renovering av huset är det väl dags att blogga lite igen:)
Lovade ju att återkomma om höstens jaktprov i Kisa. Det var toppenväder dagen till ära och platsen strax utanför Kisa var perfekt till jaktprov. Väl på plats anmälde vi vår ankomst och inväntade genomgång för em gruppen. Han rasta Sixten ordentligt och även en hel del passivitet. Sen fick han sitta i bilen medans vi kikade på några startande hundar med varierande framgång. De flesta misslyckades på söket som visade sig vara svårt.
Efter lunchuppehållet körde vi lite uppvärming i väntan på start. Sixten verkade lugn och samlad.
När det sedan blev våran tur gick sixten okopplad fram de sista hundra metrarna fram till startplasten vilket visat sig funka bättre, mindre tjafs:)
Lite tassskakande med domare och skytt och så var det dags. Fotgående fram till platsen där 2st markeringar skulle ske var inte sveriges snyggaste men helt ok för att vara sixten. Väl framme gick det som smort trots att bössan klicka 1gång på andra markeringen. Rikitgt bra markeringar och snabba inleveringar i hand. Efter detta blev det en liten transportträck ner till sjön denna gång fick vi går först så fotgåendet funka mycket bättre. Nere vid sjön var det sen dags att skicka ut hunden på ett linjetag ca 15m utmed strandkanten. Svårt för de som hade mycket vattenpassion men sixten satte den klockrent. Nu var det återigen dags att gå upp mot söket. 6st vilt låg ute på ett ganksa stort område med buskar och lite träd. Nått vilt låg i vattenkanten men de övriga låg ute bland snåren. Körde som vanligt med att bara skicka honom med kommande "sök" inga handtecken eller annat. Har funkat bra på träning så då ska det ju funka här. En efter en kom fåglarna och kaninen in. Det funkade även bra att flytta runt lite och dit mina fötter pekade åt det hållet sprang han. Skitkul när det funkar. Efter att ha plockat in allt vilt var det dags att knalla ner till vattnet igen för att köra sista markeringarna. Första till vänster om båten gick klockrent, sen skulle det komma en till höger. Sixten satte sig strax framför mig på sista och jag ville i tjata på honom så jag lät honom sitta där. Dessutom såg han bättre därifrån. Skytten kramade av bössan och det klicka! jaja sånt händer ju. Sixten satt ju kvar och han är jäkligt bra på att sitta kvar till frikommando.
Efter lite fipplande med skotten så skulle skottet komma. Gissa? det klicka igen haha va fan dags att skaffa nya insatser SSRK? 3:e gången gillt small det och kastet kom. Plask och en viss Herr Sixten tyckte att nu jävlar orkar jag inte sitta här mer. 1m kom hann innan jag fick tillbaka honom till fotpossition igen. Skit hade jag bara sagt "stanna" innan skottet kom hade det "nog" INTE HÄNT!! jaja han kom ju iaf tillbaka och jag kunde ge honom kommando att hämta och det gick ju som på räls. Sen var det roliga slut. Husse var trots sista fadäsen hur NÖJD som helst. Vi hade ju gjort allt nästan helt perfekt och tyst var han också. Men det svåraste var ju kvar.
Passiviteten när nästa hund skulle starta. Men ibland ska man ha tur också. Domaren hade valt att ha den uppe på land. THX. det underlättar ju en hel del. I tron om att det skulle gå åt helvete ställde vi iaf upp oss på anvisad plats. Det har ju skitit sig där förut. Skotten och markeringarna avverkadas av nästa hund och Sixten var? Gissa? japp TYST. Ibland blir man ju så förvånad.
Hur tyckte nu domaren att det gick? Han bara skrattade ock mysde lite. Ett jäkligt kul par att titta på som han sa. Men en lugn och tyst husse och ett riktigt energiknippe i andra ändan. Jo tack men jävlar va slit det ligger bakom för att komma dit vi kommit.
Pris skulle vi ha iaf.
Sen följde en väntan som var huuuuuuur lång som helt innan prisutdelning. OM inte Sixten tjuvat på sista vattenmarkeringen hade det varit en solklar 1:a nu fick vi en 2:a som i mina ögon är typ hur bra som helst.

Nu går vi in i vinterträningen med stärkt självförtroende och nya mål 2011.
1:a priset hägrar och det är dags för öppenklass i tollingjaktprov. Vilket år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar