söndag 1 maj 2011

Helgträning

Idag var vi nere vid sjön o tränade dirrigering med fågel. Funka riktigt bra och vi avslutade med att gå fot fram och tillbaka till strandkanten samtidgt som jag kastade sten i sjön. Men han var riktigt tyst o lugn.
Kul.

Igår var det också träning. Vi hade östgötatollarna på besök och tränade apportering med betoning på "tolling"
Det var ca 10st hundar och glada hussar & mattor som dök upp i solskenet. Vi började med att traska ner till sjön. Jag tog av kopplet ganska snart för att köra med sixten lös hela dagen.
Väl där nere körde vi ett litet mini tollingprov med Helena som domare för att visa hur det går till. Jag tror det var uppskattat:) Sen fick var o en prova själva utmed strandkanten eller uppe på land.
Vi avslutade med ett sök uppe i granskogen för de som ville. Sixten gjorde bara lite jobb i början sen var han passiv resten av dagen.
Vi lät söket ligga kvar när vi gick hem för att gå tillbaka efter att vi ätit. Tänkte det skulle bli lite svårare när det legat några timmar och han inte sett att det lagts ut några dummies.
Dessutom hade jag inte 100% koll vart alla låg;)
Sixten plockade upp 9st utan större problem sen blev han nog trött. Vi hjälptes åt att leta på de sista men en ligger kvar nånstans därute:)
Nu blir det träning på onsdag igen och till helgen är det tollarsträff hos Pia & Göran så det blir en bra vecka.
Extra bra blir det om Jeepen går igenom besiktning imorgon.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar